Ilmainen toimitus yli 80€ tilauksiin

Lemmikkisi on taulun arvoinen

Kuten me kaikki lemmikin omistajat tiedämme, eläimet tuovat valtavasti iloa elämäämme. He ovat rakkaita perheenjäseniämme ja luotettavia ystäviämme, jotka rakastavat meitä ehdoitta. Mutta tiesitkö, millaisia erilaisia terveyshyötyjä lemmikin omistamisesta on? Ja mitä muita positiivisia asioita lemmikin omistaminen tuo elämään? Voit lukea niistä lisää tästä blogikirjoituksesta, joka todistaa, että lemmikkisi on ehdottomasti taulun arvoinen!

Lemmikeistä on paljon iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapsille ne opettavat vastuullisuutta ja myös uusia asioita. Lapset oppivat lisäksi tärkeitä taitoja, kuten muiden kunnioittamista, muista huolehtimista sekä hellimisen ja jakamisen tärkeyden. Lemmikit myös lohduttavat lasta, ja auttavat yksinäisyyden tunteissa. Lemmikit auttavat vahvistamaan perhesiteitä, ja luovat lapsille kauniita perhemuistoja, joissa eläinystävällä on oma merkittävä roolinsa.

Lemmikkieläimillä on tutkitusti positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme

Lemmikkieläimen omistamisella on paljon positiivisia vaikutuksia myös meille aikuisille. Osa niistä on huomattavissa helposti omassa arjessa, osa on sellaisia, että niitä ei tule edes ajatelleeksi. Onneksi tiedemiehet- ja naiset ovat ahkeroineet puolestamme ja tutkineet lemmikkien ihmisille mukanaan tuomia hyötyjä. Ja näistä tutkimuksista on paljastunut mielenkiintoisia ja varteenotettavia tuloksia. Lemmikit muun muassa vähentävät stressiä.

Stressin lieventyminen näkyy ihmisissä fysiologisellakin tasolla. Sydämen syke ja verenpaine laskevat, ja stressihormoni kortisolin määrä ihmisen kehossa vähenee. Mikä ihmeellisintä, ei eläimen kanssa tarvitse edes olla fyysisessä kontaktissa, jotta stressi lievittyy. Pelkästään eläinvideoiden ja -kuvien katselu riittää. Jos lemmikkisi ei ole vierelläsi, pelkkä lemmikkitaulun katseleminen auttaa sinua alentamaan omaa stressitasoasi. Ihmeellistä, vai mitä!

Stressi on valitettavan yleistä ajassamme, ja pitkittyneellä stressillä on monia haitallisia vaikutuksia niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnille. Stressi voi aiheuttaa muun muassa päänsärkyä, vatsa- ja selkävaivoja, sydämentykytystä ja pahoinvointia. Lemmikeistä on muitakin hyötyjä. Esimerkiksi koiran omistajat pääsevät nauttimaan myös raittiista ilmasta ja lisääntyneestä liikunnan määrästä. Ja liikunnallahan on tutkitusti paljon terveyshyötyjä. Säännöllinen liikunta esimerkiksi:

  • Auttaa painonhallinnassa ja -pudottamisessa
  • Ehkäisee monia sairauksia
  • On hyväksi mielen hyvinvoinnille

Apua kivunlievitykseen

Lemmikeistä on apua kivunlievityksessä. Jälleen jo vain eläimen katseleminen auttaa, mutta vielä tehokkaammat vaikutukset ovat, jos lemmikkiä pääsee silittelemään. Eläimen koskettaminen ja sen läheisyys lisäävät ihmisen kehossa oksitosiinihormonin tuotantoa. Myös niin sanottuna rakkaushormonina tunnettu oksitosiini vähentää kivun tunnetta kehossa. Lemmikkien kipua lievittävän vaikutuksen vuoksi esimerkiksi joissakin sairaaloissa käytetään terapiaeläimiä. Niiden avulla kipulääkityksen tarvetta on saatu pienennettyä.

Lemmikkisi ansiosta elät pidempään

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että lemmikinomistajat elävät keskimääräisesti pidempään kuin lemmikkiä omistamattomat ihmiset. Tätä hämmästyttävää tutkimustulosta selitetään lemmikkien stressiä vähentävällä vaikutuksella. Stressi kasvattaa nimittäin esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen riskiä jopa 20 prosentilla. Myös stressihormoni kortisolin runsaalla määrällä on yhteys lyhyempään elinikään. Mutta pidemmän elämän lisäksi eläimet voivat tehdä elämästäsi myös monin tavoin paremman.

Lemmikit tekevät onnellisemmaksi

Lemmikit tekevät meidät tutkitusti onnellisemmiksi. Eläimen silittäminen, mutta myös pelkkä sen katseleminen, laukaisee elimistössämme dopamiinin ja serotoniinin tuotannon. Nämä hormonit lisäävät onnellisuutta ja hyvinvointia ja ne myös vähentävät stressiä aiheuttavan kortisolihormonin tuotantoa elimistössämme. Lemmikkieläinten monipuolinen vaikutus hyvinvointiimme näkyy myös siinä, että ne auttavat ehkäisemään eristäytyneisyyttä ja yksinäisyyttä. Ja tällä on suuri positiivinen merkitys kokonaishyvinvoinnillemme.

Vastustuskyky paranee

Hyvällä vastustuskyvyllä on runsaasti merkitystä, erityisesti näinä aikoina, joita elämme. Hyvä vastustuskyky ehkäisee sairastumista erilaisiin sairauksiin, kuten influenssoihin. Eläimet lisäävät erityisesti lasten vastustuskykyä. Maatiloilla elävillä lapsilla on todettu olevan vähemmän allergioita kuin kaupunkilaislapsilla. Tutkimuksen mukaan sama positiivinen vaikutus on havaittu myös niillä lapsilla, joiden perheessä on ollut koiria. Hyödyt on havaittu erityisesti perheissä, joissa on kaksi koiraa tai enemmän.

Lemmikkimme ovat aina taulun arvoisia

Lemmikkimme lisäävät monin tavoin sekä fyysistä että psyykkistä terveyttämme. Ne lisäävät onnellisuuttamme, pidentävät elinikäämme ja tekevät elämästämme eri tavoilla laadukkaamman. Joten lemmikkisi on ehdottomasti taulun arvoinen! Ja mikä parasta, lemmikkitaulu lisää myös omaa hyvinvointiasi. Jo pelkästään rakkaan lemmikkisi näkeminen vähentää stressiä, lievittää kipua ja lisää onnellisuuden tunnetta. Tutustu sivustollamme, miten voit tilata taulun omasta rakkaasta lemmikistäsi!

Nopea toimitus suoraan kotiisi
Ilmainen toimitus yli 80€ tilauksiin
Helppo kuvien lataus
Korkea laatu ja tyytyväisyystakuu